Börja röka!

Ja, att börja röka tycker jag faktiskt är en bra idé. Så länge vi pratar om att röka sina fiskar. Det är ju så gott och har du inte provat för att du tycker det verkar krångligt att fixa med en ”vanlig” rök, så finns det numera ett väldigt enkelt och smidigt sätt att få sin fisk rökt 🙂

www.smokeitall.net

Det handlar om mindre folielådor som fyllts med spån och kryddor och som sedan placeras på kolen i en vanlig hederlig klotgrill. Efter ca 20-25 minuter har man sedan sin rökta fisk färdig. Och den första gången vi testade den så var det på makrill. Blev helt enkelt underbart gott och allt påminde om den köpta versionen av rökt makrill. Både till smak och utseende. Så nu detta år kommer vi att fortsätta med att testa oss fram gällande andra fisksorter. Och förhoppningsvis kommer det fram nya ”lådor” med kryddvarianter, för det är väl det enda negativa hittills. Urvalet. Men det går ju säkert bra att mixa i lite egna favoriter i deras lådor om man vill det. Produkten finns även med kryddblandningar för olika köttsorter, men det är inget vi testat.

Smokeitall

Så se till att försök hitta er en sådan här liten smidig låda och börja röka! 🙂

Kan ju nämna då att vi hittade den på Citygross. Har inte letat så mkt mer efter den i andra affärer, så vet inte vilka som säljer den tyvärr.
Hittar ni den inte, kan ni kanske kontakta B&S Foods? – http://www.bsfoods.se/smoke-it-all-nu-i-utvalda-butiker/

Author: Pär Johansson

Fiskat sedan barnsben. Flest kast har det blivit i sjön Juttern i norra Småland där sommarstugan finns. Fiskar gärna gös, gädda och abborre. Även havsöring, lax &regnbåge plockas upp, tappas och släpps tillbaka numera. Och sedan 2014 är jag en glad nybörjare på flugfiske.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *